„Expresia celei mai curate nerozii”

„Baile de iubire sunt… pentru altii. Sunt bune pentru oamenii naivi, creduli si simpli a caror minte a ajuns stricata ca o dantura precara din cauza drogurilor slabe, oameni care citesc Tolkien si Erich von Daniken cand cresc suficient de mult ca sa poata conduce masini… hai sa fim sinceri, oameni care nu sunt absolventi de litere sau de stiinte exacte.”

Nick HornbyCum sa fii bun (Humanitas, 2005)

„Tot ce fusese odinioara spirit intr-insul, inteligenta, luciditate, curiozitate si prudenta a disparut fara urma. Ceea ce ramane este, ca in privirea celui transfigurat de presupusa prezenta a divinitatii, expresia celei mai curate nerozii. De altfel, acest fenomen al tampirii prin iubire nu se limiteaza in nici un caz la dimensiunea ei sexuala. Il regasim in aceeasi doza si in dragostea oarba a parintilor fata de copiii lor nereusiti, in dragostea spirituala a calugaritelor fata de mirele lor ceresc – ca sa nu mai vorbim de iubirea cvasireligioasa a supusilor pentru patrie sau pentru conducatorul iubit. In orice situatie, iubirea se plateste cu pierderea ratiunii, ce are drept consecinta imaturitatea. In cazuri inofensive, urmarea este ridicolul, in cel mai sumbru caz o catastrofa politica mondiala.”

Patrick SuskindDespre iubire si moarte (Humanitas, 2007)

Reclame

~ de AlinaT pe 04/12/2007.

2 răspunsuri to “„Expresia celei mai curate nerozii””

  1. de ce totul trebuie sa fie inteles?!de ce sa fie pentru aici si acum?!mintea umana..atat de lunecoasa e..

  2. …Daca am putea intelege totul! Nu ne-am mai teme de iubire dar nici nu am mai iubi! :)Putem doar sa incercam sa intelegem cat mai mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: