Batranul care citea romane de dragoste

(c)AlinaT

(c)AlinaT

„Antonio Jose Bolivar Proano inainta cu bagare de seama. Se apropie de animalul rapus si se infiora vazand ca alicele o hacuisera. Pieptul era o vanataie enorma, iar din spate ieseau maruntaiele si bucati de plamani.
Era mai mare decat crezuse cand o vazuse prima oara. Zvelta si sprintena, era un animal mandru, splendid, o capodopera a carei negraita frumusete nu putea fi nici macar gandita.
Batranul o mangaie, uitand de durerea provocata de piciorul ranit, si planse rusinat, simtindu-se nevrednic, injosit si nicidecum biruitor in aceasta lupta. (…)
Antonio Jose Bolivar Proano isi scoase placa dentara, o inveli in batista si, fara a inceta sa-l blesteme pe strainul din pricina caruia incepuse tragedia, pe primar, pe cautatorii de aur, pe toti cei care batjocoreau neprihanirea Amazoniei, reteza dintr-o singura lovitura de maceta o creanga groasa si, sprijinindu-se in ea, purcese la drum catre El Idilio, catre coliba lui, in cautarea romanelor ce vorbeau despre dragoste in cuvinte atat de frumoase, care uneori il ajutau sa uite cruzimea oamenilor.”

(Luis Sepulveda Batranul care citea romane de dragoste, editura Polirom, Iasi, 2002)
Anunțuri

~ de AlinaT pe 23/10/2008.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: