Gheorghe Dinica

gheorghe dinica

„Am fost un copil liber, nazdravan, curios, mai degraba crescut de strada si de prieteni decat de familie, dar sufletul si mintea mea de copil au memorat doar farmecul strazii si al jocurilor de pustani. Nici nu mai stiu cate roluri am jucat cu trupa de amatori, zeci de personaje…
Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Posta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa Titanic-vals de Tudor Musatescu. Eram pe scena si parca visam. Nici nu stiam ce se intampla cu mine. La un moment dat, m-au trezit niste aplauze din sala.
Acelea au fost primele aplauze din viata mea. M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea.”

(Gheorghe Dinica, http://www.gheorghedinica.ro)

„Jucam în „Jocul de-a vacanţa” a lui Sebastian, la un festival naţional, teatru dramatic, şi după ce am luat un premiu acolo, am primit o comunicare din partea Dinei Cocea: „Dinică, eu iau anul ăsta clasă la institut şi aş vrea să vii la clasă la mine”. M-a convins şi am intrat la institut.
Ţin minte că primul rol pe care l-am jucat era locotenent Stamatescu din Titanic vals al lui Tudor Muşatescu. N-am să uit câte zile oi avea, nu ştiu, a rămas înscris, prima mea urcare pe scenă.
La un moment dat eu pluteam acolo, intrasem în personaj, nu aveam tehnică şi eram pătruns pe bune, şi m-am trezit cu aplauze la scenă deschisă, n-am să uit niciodată ce înseamnă aplauze de la o sală întreagă şi ceva s-a petrecut… un salt în plutire, o plutire de fericire şi asta mi-a dat aripi, mi-a dat curaj şi m-a convins că e bine să continui.
Am avut ocazia să joc la T.Bulandra. Te duceai într-o lume fascinantă, cu mari, mari actori şi te uitai la ei şi începeai să simţi că ai şi tu talent, că eşti şi tu ca ei. Am avut prieteni mari talente, dacă iau numai pe cei cu care am jucat eu: Rauţchi, Cozorici, Amza Pellea… ”                                                                                                                         GHEORGHE DINICĂ    (www.port.ro)

Reclame

~ de AlinaT pe 10/11/2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: